Jämföra, boka och betala mindre för Färjebiljetter vid www.ferryto.se
 
 

Guide till körning i Eurpoe

Bilsemestern utomlands

Väg regler och trafiksäkerhet i EU och U.K.


Innan du kör utomlands
Du måste vara insatta i de lokala reglerna för motorfordon.

Dessa föreskrifter avser säkerhetsbälte lagar, hastighetsbegränsningar och Pannlampa krav samt dryck drivande lagar och extra utrustning som du kommer att behöva enligt lag bära i din bil.

Ferryto.se har utarbetat följande information, som även om det är så omfattande som möjligt, bör endast användas som en referenshandbok och inte anses som fullständigt och fullständig.Om du är osäker av körtid och motoring lagar referera till det berörda landet lokala ambassad för ytterligare information.

Mycket viktigt !

Den 01 juli 2012 kräver ny fransk lag att NF godkända alkoholmätare skall utföras av alla förare som kör på alla franska vägen.No mercy kommer att visas på utländska förare som inte är medvetna om denna lag.Ett par av NF godkända Utandningsluften kan köpas här för bara £4.99 (mindre än hälften vad du betalar på färjorna!). 

 

UK körning tullkvoterAnvändning eller innehav av enheter att upptäcka polisens radar är olaglig i alla europeiska länder och så använder Sat Nav enheter med hastighet kamera plats varningar i Frankrike.Sanktioner kan omfatta en fin, drivande förbud eller fängelse! Drivande förordningar i FrankrikeFrån oktober 2008 måste alla drivrutiner i Frankrike, vilket inkluderar förare av fordon som är registrerade utanför Frankrike, ha en varningstriangel och en reflekterande jacka i sina fordon.Straffen är dekor böter på mellan €90 -€135! EU driver förordningarI Tyskland och vissa andra EU-länder är dryck enheten alkohol noll.De tyska myndigheterna genomdriva detta strikt att förare som har använt en alkohol baserade Munvatten strax innan testas har gripits! 

 

Körning utomlands- Innan Kör på

Inte får gå förlorade när du reser utomlands! Om du använder en GPS-enhet för navigering när hemma eller utomlands driver göra säkert att har du de senaste kartorna som lastas på din GPS-enhet innan du åker hem.Bekräfta att du har senaste karta eller hämta en ny karta för enheten GPS navigering vänligen Klicka här .

Uppdelning och återhämtningen försäkring . Vi rekommenderar att du tar ut lämpliga europeiska uppdelning omslag och reseförsäkring som även skulle omfatta alla medicinska kostnader som följd av olyckor.Ta reda på mer om dina alternativ för stållineindustrin i Europeiska unionenUppdelning & återvinning-tjänsten vänligen Klicka här

Om du inte redan har fördelningen och återställa försäkring eller om din befintliga försäkring inte täcker du ditt föreslår vi att du utnyttja Detta erbjudande från AA för cover i både Sverige och EU.

Det är också ytterst viktigt att du:-

 • Kontrollera med ditt försäkringsbolag att du är försäkrade för att driva utomlands
 • Kontrollera om du behöver ett grönt kort / visering för det land du besöker
 • Kontrollera om du behöver en internationell körning tillåter
 • Bekanta dig med de länder som du besöker drivande lagstiftning
 • Serva din bil innan du lämnar Förenade kungariket och åtminstone kontrollera din olja och vatten
 • Kontrollera att ditt fordon uppfyller fordonet kraven i de länder som du kommer att besöka

För reseförsäkring Ferryto.se rekommenderar endast Columbus reseförsäkring . Deras försäkring kan kosta en eller två kilo mer än övriga försäkringsgivare, men de har den högsta nivån av skydd och de lägsta obligatoriska överskjutande samfinansiering i händelse av en fordran och detta gör Columbus Holiday försäkring bästa valuta för pengarna.Du erbjuds val att lägga till reseförsäkring när du bokar din biljett för färja i ferryto.se men om du föredrar att köpa direkt från Columbus vänligen Klicka här

 

Dokument måste du ha med dig 

EU Drivers License

Du måste ha alla följande dokument  med dig när du kör utomlands.Underlåtenhet att presentera dem för trafik tjänsteman på efterfrågan kommer att resultera i böter och kanske du även parkera din bil på vägarna och promenader!

 • Ett giltigt ordinarie körkort (inte provisoriska), med papper motsvarighet om du har en foto-licens.Observera att du kommer att behöva hålla Full förare licens giltig under din vistelse kortare medan körning utomlands.

  Du bör också vara medveten om att tillfälliga licenser är endast ett nationellt dokument och DO NOT ALLOW innehavaren att enheten utanför den utfärdande medlemsstaten territorium.

  Allmänt alla UK / EU driver licenser bör godtas inklusive äldre grön stil licensen.Men om med en gammal licens du kommer behöver se till du har foto i.d. med dig hela tiden.Vi föreslår att du före körning utomlands ansöka om nya stil licens som inbegriper fotografiska I.D.

 • Den ursprungliga fordonsregistreringen dokumentera V5 och om du inte kan få tag på V5 och sedan rekommenderar vi att du skaffar ett dokument som kallas ett fordon på hyra certifikat även känd som VE103b från postkontoret.

 • Din motor försäkringsbevis.

 • Ditt Passport-konto
 

Obligatorisk utrustning som krävs vid körning utomlands

EU Road Safety Kit

Innan din bil utomlands måste du se till har du all obligatorisk utrustning som säkerhet triangeln, Förbandslåda och en reflekterande hög synlighet vest som krävs i de flesta EU-länder.

För din egen säkerhet rekommenderar vi andra säkerhetsutrustning som reservdelar strålkastaren lökar och punktering reparation aerosoler vid körning i EU även om de inte krävs.

Du kan visa en utskrivbara guide som innehåller fullständiga uppgifter om vad du behöver för varje land att rättsligt köra din bil på väg utomlands genom att klicka här .

EU bilmonteringssatser säkerhet  kan köpas på alla färjor men är mycket billigare att köpa innan du reser från butiker som Halfords . Att beställa en bilmonteringssats säkerhet från Halfords online vänligen Klicka här

 

Översta säkerhetstips vid körning utomlands

Tänk på att när körning utomlands du kan hitta som den lokala körning stil kan vara annorlunda än att du används till hemma.Detta råd är också viktigt att du som en fotgängare.

Trafiksäkerhet I Europa

 • Minns trafik kan komma från motsatt riktning till vad du förväntar dig och inte utgå från att alla förare kommer att stanna vid zebra spårkorsningar - de inte!
 • Inte kan enheten när du är trött och ta regelbundna raster, körning utomlands vara mer ansträngande.
 • Alltid bära bilbälte och se till att alla passagerare gör.
 • Don't drink och enhet, mängden alkohol tillåts i ditt blod strömmen kan vara lägre än i Förenade kungariket och vissa länder har en nolltolerans mot rattonykterhet och du kommer att gå till fängelse.
 • Ofta när utomlands du har massor av bagage, men kontrollera du inte överlasta din bil, kontrollerar du att du kan se genom bakre fönstret.Kom ihåg kan du alltid köpa en takbox för ditt bagage.


Kör till vintern orterna i Europa

Drivrutiner kan bötfällas i Europa om det konstateras att de var inblandade i en olycka där det var en följd av inte anpassa fordonet för väderförhållanden, som vintern tyros eller ens snö kedjor.

Alla fordon som kör på snö täckta vägar måste ha vinter däck (eller alla-säsongen däck märkta M & S) under vinterperioden (från 1 November till 15 April) och även om vägar har ett lager av snö, slush eller is utanför dessa datum.Däck måste ha en minsta mönsterdjup på 4 mm.

Vintern körning i Europa

Snö däck är inte obligatorisk men fordon inte resa genom snö och som hindrar trafiken riskerar böter.

Från 1 December till slutet av februari om inget annat anges av vägmärken.Däck måste märkas M & S på synas.Spetsiga däck kan användas från 1 November till den första måndagen efter påsken.
Eftersom vädret inte kan förutsägas och eftersom snö kedjor inte får användas i liveband/isiga villkor att det rekommenderas att besökare passar vinterdäck på sina fordon.Vinterdäck (eller "alla år" däck) bära märket M & S eller symbolen snöflinga på sidan väggen.

Snö kedjor monteras på minst två drivhjulen.I varje land snö kedjor endast får användas om det finns tillräcklig snö som omfattar för att undvika risk för skador på vägbanan.Du kan kanske hitta om skadan är caused.arch för svenska registrerade fordon och släpvagnar och även för utländska registrerade fordon.

Vinterdäck, märkta M & S (med eller utan spikar), med ett minst 3 mm mönsterdjup är obligatoriska från 1 December till 31 mars för svenska registrerade fordon och släpvagnar och även för utländska registrerade fordon.

Om du någonsin på sätt osäker om din förmåga att köra säkert i snö och is föreslår vi att du drar nytta av en av de "snö"tåg som tar dig till din skidort i både säkerhet och komfort.Att hitta vår mer om och boka en biljett på snö tåget vänligen Klicka här

Vintern bränslespecifikationer är olika i vinter Resorts

Vintern diesel bränsle kraven är specifika för varje land men generellt kommer att vara lämpade för att driva ner till åtminstone -20 C i populära vinter resort destinationer, i motsats till UK vintern diesel som är anpassade till-15C.

 

Inte gå vilse utomlands!

Vremja karta uppdateras från TomTom och Garmin

Om du inte redan har en föreslår vi att du investerar i en senast TomTom SAT nav enheter.Inte bara kommer att du inte får gå förlorade men det grafiska gränssnittet nya TomTom är så mycket bättre och lättare att följa än andra sat mittskeppet enheter kostar dubbelt pris.Att köpa en ny TomTom-enhet eller hämta de senaste kartorna direkt från TomTom som erbjuder ferryto.se kunder så mycket som 40% rabatt vänligen Klicka här

Om du föredrar att shoppa och jämföra TomTom till andra satt nav enheter som Garmin och Navman samt TomTom från Halfords online vänligen Klicka här .

 

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Klicka här för att kontakta kunden vård-teamet på ferryto.se

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier, och över 1 200 färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, Östeuropa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

Vid FerryTO.se du kan få levande biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil- och passagerarfartyg Färjebiljetter och kan vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga färja biljettpriset med inga dolda extras vid bokningstillfället.

Mer information finns svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här