Ardrossan färjor

Ardrossan passagerare och bilfärjor

Ardrossan passagerare och car ferry biljettpriser, tidtabeller, biljett bokning och information för färjor som trafikerar från Ardrossan till Brodick.

Jämför alla tillgängliga Ardrossan färja biljettpriser i realtid och boken billigaste tillgängliga Ardrossan bilen och passagerare Färjebiljetter segling till och från Ardrossan, Brodick med Caledonian MacBrayne (CalMacs) färjor färjor online med omedelbar bekräftelse.

Jämföra, boka och betala mindre för Ardrossan Färjebiljetter vid www.ferryto.se
GoogleAnpassad sökning 
 

Ardrossan Ferry
Biljett priser & bokning


Boken Ardrossan Färjebiljetter
med Caledonian MacBrayne (CalMacs) färjor för färjor segling från Ardrossan till Brodick online i förväg att njuta av de billigaste tillgängliga ferry biljettpriset.

Det priset som du ser är det pris du betalar . Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokningsavgifter och vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar du för din valda Ardrossan passagerare eller bil färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte.

Att få en Ardrossan biljettpriset för färjetrafik och boka din biljett för färja säkert online Använd formuläret realtid färja bokning på vänster.Du kan också lägga till en Hotell på din destination, eller någon annanstans, till din färja biljett när de fyller i din färja biljett bokning.

 

Mer om Ardrossan

Ardrossan är en stad på North Ayrshire kust i sydvästra Skottland.Namnet "Ardrossan" beskriver sin fysiska placering — "ard" från det gäliska Aird betyder udde, "ros" en udde och diminutiv suffixet ' - an' - udde av liten udde.

En regelbunden färjetrafik tjänst från Ardrossan till Brodick på Isle Arran har körts sedan 1834.Idag, avgår en färja till Brodick varje två timmar och 45 minuter Monday–Saturday med varje resa 55 minuter.

I den senaste Ardrossan också sprang regelbunden färjetrafik till Belfast och Isle of Man.Belfast kör drevs av Burns & Laird raden med den sista planerade serviceomgång 1976.Det sista skeppet segla här vägen var det lejonet MV, som fortfarande är den största bilfärjan att verka från Ardrossan.Isle of Man köra drevs av Isle of Mans Steam Packet Company under sommaren julhelgen.Caledonian MacBrayne experimenterade senare med ett mindre fartyg till Isle of Man ett par säsonger, löpte en återvändande tjänst per vecka.

Ardrossan Ferry Port och Marina

Ardrossan  står på en klippig udde projicera två tredjedelar av en mil i Firth of Clyde från kusten North Ayrshire, definitionen av North Bay i norr och South Bay till sydöst.Ardrossan delar South Bay med dess mycket nära granne Arona.Modern Ardrossan och Arona ansluts effektivt och det det tveksamt att genomsnittliga besökaren skulle kunna berätta var en slutar och en annan börjar.

Under det första decenniet av det nya millenniet Ardrossan har gjort väldigt mycket att förvandla sig till bättre: förmodligen som mycket som eller mer än någon annan motsvarande skotska stad.Ett besök i 2001 fann en stad som helt klart hade sett bättre dagar.Driver igenom Ardrossan till terminalen för Arran färjan till vänster ett överväldigande intryck av övergivna platser och förfallna byggnader.

Kärnan i förändring har varit utvecklingen runt Clyde marinan.Detta existerade 2001, men har sedan samlades fart och fick en "kritisk massa", det innebär en isolerad utveckling på kanten av den verkliga Ardrossan verkar inte längre.Efterlevande äldre byggnader tenderar att ha hittat nya användningsområden, t ex docka byggnaden används nu som en italiensk restaurang.

Under tiden centrum har askdalen sig och nu ser ut färskt och attraktiv.Även tillägg av en ny stormarknad på en gammal kustnära webbplats har hjälpt öppna staden och flytta den framåt.Ja, det är sant att det finns fortfarande tillfällig förfallna byggnader såsom gamla polisstationen bredvid vägen från centrum till ferry terminal.Skillnaden är att det var nödvändigt att gå och leta efter dem i 2009: tillbaka i 2001 var den dominerande tema som på många sätt definierat Ardrossan för resenärer passerar.

Liksom marinan och attraktiva nya bostäder som omger Ardrossans stora gamla hamnen, resenärer med färjan till Isle av Arran förmån från stora och ljusa terminal byggt av operatörer CalMacs under 2001.Under tiden fortsätter den södra delen av staden, som alltid i fokus för den fritid sidan Ardrossans karaktär och i 2001, definitivt fastigheterna slutet av staden, att förmedla en tyst luft av gentility som en attraktiv bakgrund för de många trippers som stranden vid South Bay så oemotståndliga.

Ursprunget till Ardrossan datum tillbaka till byggnaden i ca 1140 av ett slott på Castle Hill, som stiger över centrum för den udde som staden är byggd.Ardrossan slott var utvidgat och friluftsmuseum vid ett antal tillfällen, särskilt under åren efter 1449.Det föll bruk i andra hälften av 1500-talet, men 1654 var till stor del demonteras av trupper från Cromwells armé av ockupationen så stenen kan återanvändas i uppbyggnaden av deras citadellet i Ayr.

Jämfört med angränsande Arona, var Ardrossan sent utvecklare.En skola byggdes i slutet av 1600-talet, men staden bara verkligen tog fart efter bad och andra resort anläggningar byggdes i början av 1800-talet.Genom 1820 åtföljdes detta av en stor och växande hamn.Detta hade varit tänkt att tjäna Glasgow med hjälp av en kanal, men detta övergavs efter hälften hade byggts när det blev klart att Glasgow delges mycket bättre genom nya hamnar på floden själv skulle möjliggöra en muddring av floden Clyde.

Hamnen utveckling stöddes av tidiga järnvägsförbindelser och från tidigt 1900-tal belyser motorn vid Ardrossan var basen för över 50 lokomotiv.Under första hälften av 1800-talet blev staden en upptagen anlöpshamn för de många ångfartyg som kryssat i Firth of Clyde vatten.

Ardrossan blev även hem för ett antal varv.Från så tidigt som 1848, Barr & Shearer bygga fartyg här, och detta var en industri som fortsatte att driva fram till relativt senaste tiden.Senaste operativa skeppsbyggaren i Ardrossan var McCrindle varvsindustrin Limited.De startade Ardrossan 1976, tydligen tar över lokalerna och den "varvet" nummerserie för Ardrossan varvet, som hade drivs från 1906 till 1964.Vi har sett det föreslagits att varvsindustrin i Ardrossan upphörde 1970- eller 1980-talet.McCrindles slutade faktiskt deras sista fartyg, Peterhead baserade trålare Spes Melior V, 1990.

Bland de andra fartygen de färdiga var färjan Maid av Glencoul, som från 1976 kopplade Kylesku och Kylestome fram till öppnandet av den Kylesku bron i 1984.Hon fortsatte sedan för att tjäna som backup fartyget för Corran färja.De har också avslutat Cromarty Rose, som fortfarande fungerar som en säsongsbetonad färja mellan Cromarty och Nigg 1986.Två andra fartyg som byggdes av McCrindles kan fortfarande användas av en vanlig resenär: 1984 de byggde Renfrew Rose och Yoker Svanen att tjäna på flyglinjen färja över Clyde mellan Renfrew och Yoker.

 


Bästa tillgängliga Ardrossan färja biljett prisgaranti

Bästa Ardrossan Ferry biljett prisgaranti

Bästa prisgarantin -Vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga av Caledonian MacBrayne (CalMacs) färjor passagerare och car ferries biljettpriset till och från Ardrossan.Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokning avgifter och vi också vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar för din valda Ardrossan färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte!

I osannolika hittar du samma alla allomfattande Ardrossan färja biljett billigare i broschyren av andra researrangör som vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att slå detta pris eller ger dig möjlighet att ansöka om bidrag.Boka Ardrossan Färjebiljetter bil och passagerarfartyg vänligen Klicka här

 

Klicka här för att kontakta kunden vård teamet för Ardrossan Ferries på ferryto.se

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Vid FerryTO.se kan du få levande Ardrossan färja biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil och passagerarfartyg Färjebiljetter till och från Ardrossan vid våra lägsta tillgängliga biljettpriset.

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier inklusive Ardrossan och över 1 200 andra färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, östra Europa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

För mer information, svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här