Castlebay färjor

Castlebay passagerare och bilfärjor

Castlebay passagerare och car ferry biljettpriser, tidtabeller, biljett bokning och information för färjor segling från Castlebay till Oban och Hebriderna öarna.

Jämför alla tillgängliga Castlebay färja biljettpriser i realtid och boka de billigaste tillgängliga Castlebay bil- och passagerarfartyg Färjebiljetter segling till och från Castlebay, Oban och Hebriderna öar med Caledonian Mac helt (CalMacs) färjor färjor online med omedelbar bekräftelse.

Jämföra, boka och betala mindre för Castlebay Färjebiljetter vid www.ferryto.se
GoogleAnpassad sökning 
 

Castlebay Ferry
Biljett priser & bokning


Boken Castlebay Färjebiljetter
med Caledonian Mac helt (CalMacs) färjor för färjor segling från Castlebay till Oban och Hebriderna öarna online i förväg för att njuta av de billigaste tillgängliga ferry biljettpriset.

Det priset som du ser är det pris du betalar . Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokningsavgifter och vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar du för din valda Castlebay passagerare eller bil färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte.

Att få en Castlebay färja biljettpriset och boka din biljett för färja säkert online Använd formuläret realtid färja bokning på vänster.Du kan också lägga till en Hotell på din destination, eller någon annanstans, till din färja biljett när de fyller i din färja biljett bokning.

 

Mer om Castlebay

Castlebay är byn huvudstad i Barraa i Yttre Hebriderna i Skottland.Det ligger på den södra delen av ön, och har utsikt över en vik i Atlanten domineras av Kisimul slott.

Byn är hem till den största CalMacs ferry terminal och har varit transport navet för mer än en centuryl.Ånga färjor var kända för att resa mellan Castlebay och Oban i slutet av 1800-talet, om än med ökända resande villkor.

På 1980-talet byggdes en roll-on-roll-off car ferry terminal slutligen Castlebay, ger mycket större färjor till anländer till Barra.Mellan 1989 och 1998 reste MV-Lord of the Isles dagligen mellan Oban, Castlebay och Lochboisdale på ön South Uist, ibland stoppa på Isle Mull.1998 Ersattes MV råkar MV Herren av öarna på Oban-Castlebay-Lochboisdale kör.

Alla färjor till och från Castlebay Färjorna drivs av Caledonian Mac helt (CalMacs).

Castle Bay Yacht Marina och Ferry Port

Castlebay var en gång en blomstrande sill port på 1800-talet, med upp till 400 båtar i hamnen och bota och förpackning fabriker iland.Huvudsakliga havet trafiken till hamnen kommer idag från CalMacs färjor från Mallaig, Lochboisdale och Oban.

Som namnet antyder, har Castlebay ett slott i dess bay, medeltida holme-fästningen Kisimul slott som är nedärvt hem av klanen MacNeil.Det är öppet för allmänheten och läst en liten färja som går från sliprampen längst ned på Main Street.

Historien om Castlebay är djupt ihoptvinnade med historien om den klanen MacNeil och Kisimul slott, slott i bukten efter som Castlebay tar sitt namn.Barra beviljades Clan MacNeil av Alexander, Lord of the Isles i 1427.Klanen hölls det i åratal 411, trots sina grannar, återkommande ansträngningar tills Roderick MacNeil har slut på pengar 1838, och sålde Barra till överste John Gordon i Cluny.1851 Gordon brutalt avmarkerad mycket av ön av dess invånare (vilket han också gjorde i andra delar av Western Isles) att göra plats för får.

Överste Gordon dog 1856, inte kraftigt missade eller sörjde genom för islanders som fortsatte.Nästa blir rik snabbt systemet hade lite mer nytta för lokalbefolkningen och från 1869 Castlebay blev centrum för en fiskeindustri som snabbt såg 400 små fiskebåtar baserade här, tillsammans med tillhörande rensning, bota och bevara anläggningarna.

Men denna historia har en resonans med många andra i de skotska högländerna och öarna, men har ett mer positivt slut.1937 Besökte den amerikansk arkitekten Robert MacNeil, som hade erkänts som fyrtiofemte Clan chef för MacNeils, Barra snart efter öppnandet av landningsbanan på ön.Han köpte de flesta av dödsboet Barra förlorade 1838.

2000 Den aktuella laird, Iain MacNeil, förhyrda förbindelser Historic Scotland återställda Kisimul slottet under 1000 år för hyra av en flaska whisky och £1 ett år.Och 2003 startade han en process som kommer att leda till offentlig ägo över hela ön, utan kostnad.

1894 Fanns tre ångfartyg en vecka som kopplar samman Castlebay med Oban och Castlebay hotellet hade inletts.Church of Scotland som byggdes med utsikt över hamnen på detta övervägande katolska ön 1892 inte trivs: byggnaden fortfarande, men är kasserade.Katolska kyrkan of Our Lady Star till sjöss, byggdes 1889, har gick det bättre.

En vändpunkt i Castlebay's fortunes kom med inspelningen här på Compton Mackenzie Whisky Galore 1949.Händelser bakom berättelsen var baserade på närliggande Eriskay, men den brittiska filmindustrin versionen sätta Barra på kartan.Det hålls också Castlebay hotellet fullt ockuperade under hela inspelningen.

Castlebay Idag har två hotell och ett antal pensionat och B & Bs plus en rad affärer, en bank, en bensinstation och ett sjukhus.Och sedan 1992 Castlebay High School har lämnat fullständig gymnasieutbildning faciliteter.Fram till sedan Barra elever hade studerar för Highers ombord i Stornoway och går i skolan där.Är Dualchas, utmärkt Barra Heritage Centre mot west end i byn.

 


Bästa tillgängliga Castlebay färja biljett prisgaranti

Bästa Castlebay färja biljett prisgaranti

Bästa prisgarantin -Vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga av Caledonian Mac helt (CalMacs) färjor passagerare och car ferries biljettpriset till och från Castlebay.Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokning avgifter och vi också vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar för din valda Castlebay färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte!

I osannolika hittar du samma alla allomfattande Castlebay färja biljett billigare i broschyren av andra researrangör som vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att slå detta pris eller ger dig möjlighet att ansöka om bidrag.Boka Castlebay Färjebiljetter bil- och passagerarfartyg vänligen Klicka här

 

Klicka här för att kontakta-Castlebay Ferries kunden vård teamet på ferryto.se

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Vid FerryTO.se kan du få levande Castlebay färja biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil och passagerarfartyg Färjebiljetter till och från Castlebay vid våra lägsta tillgängliga biljettpriset.

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier inklusive Castlebay och över 1 200 andra färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, östra Europa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

För mer information, svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här