Gälar Bay Ferries

Gälar Bay passagerare och bilfärjor

Gälar Bay passagerare och car ferry biljettpriser, tidtabeller, biljett bokning och information för färjor som trafikerar från gälarna Bay till St Margarets Hope.

Jämför alla tillgängliga gälar Bay ferry biljettpriser i realtid och boken billigaste tillgängliga gälar Bay bil och passagerare Färjebiljetter segling till och från gälarna Bay, St Margarets Hope med Pentland Ferries färjor online med omedelbar bekräftelse.

Jämföra, boka och betala mindre för gälar Bay Färjebiljetter vid www.ferryto.se
GoogleAnpassad sökning 
 

Gälar Bay Ferry
Biljett priser & bokning


Boken gälar Bay Färjebiljetter
med Pentland Ferries för färjor segling från gälarna Bay till St Margarets Hope online i förväg att njuta av de billigaste tillgängliga ferry biljettpriset.

Det priset som du ser är det pris du betalar . Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokningsavgifter och vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar du för din valda gälar Bay passagerare eller bil färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte.

Att få en gälar Bay ferry biljettpriset och boka din biljett för färja säkert online Använd formuläret realtid färja bokning på vänster.Du kan också lägga till en Hotell på din destination, eller någon annanstans, till din färja biljett när de fyller i din färja biljett bokning.

 

Mer om gälar Bay

Gälar Bay , som ligger cirka 4.8 km väster om John o-krossgryn med gemenskapen av gälar nära, har ett av de längsta sträckor låglänta rock kust på Caithness norra kuster.

Dess huvudsakliga funktioner är en liten hamn och piren används som fastlandet terminal för Pentland Ferries.Hamnen skyddsrum vissa lokala småbåtar tillsammans med dem som används för att arbeta fåren på off ligger ön av Stroma.I de högra sjöförhållandena används området ibland för surfing.

Scrabster till Stromness är den längsta kontinuerligt används färja väg till Orkney, började 1856, har historiskt området gälar Bay varit viktigaste inställningen inaktivera punkt från fastlandet till öarna Stroma och Swona och Orkneyöarna själv.Denna väg, känd som The Short Sea Crossing, anses allmänt vara både den snabbaste och säkraste över vattnen i Pentland Firth.

För närvarande Pentland färjor driver en året runt-på denna rutt till St. Margaret's Hope på South Ronaldsay.

Gälar Bay Ferry Terminal

Även om en misty vintrar förmiddag vittnar utsikt över den till synes lugna Pentland Firth till den övergivna Isle Stroma våldsamma och turbulenta art av havet här.Skeppsbrott museum på närliggande John O'Groats ger en bättre ledtråd till kraften i havet som det kanaliserar till denna kanal.

Den långa, gröna udde är hem för en upprullning vänstra handen punkt brytning som människor i vet likna dem som finns runt den indonesiska övärlden.En oas i enorma västlig swells åtföljs av västlig vindar.Men detta är en brytning som verkligen lyser i alla stora swell, producerar tunga, barreling linjer som känner sig längs en smidig, betongplattor-sten längst ned på denna skyddade bay.När strömmen bryts, bergarter och stenblocken visas i inuti avsnittet.Vanligtvis ganska en tyst plats som en lång promenad till punkten placerar ut många som slutar för att överväga utmaningen.

Ställen att äta
En 20-minuters bilresa bort, Thurso har ett antal billiga och glada ta-aways och pubar.Somerfield stormarknad gör en bra linje i billiga, fyllning "alla dag Frukost", Central Café är rätt plats att ta en kopp kaffe och en bit av hemlagad kaka medan Le Bistro gör en bra linje i rimligt prissatta kväll måltider.För en anständig Highland biff prova restaurangen övre däck vid Scrabster Harbour.

Platser att vistelse
Även om du kan bo på John O'Groats, inte!Prova Stroma visning Caravan & Camping plats öster om Gills Bay camping.Närliggande Thurso erbjuder den bästa sovande alternativ.Sandra's Backpackers på Princes St med studentrummet eller dubbelrum, kommunala kök och tillgång till Internet, är ett populärt val.Öppna genom sommaren Thurso Caravan & Camping Park förbiser Thurso revet.I den andra änden av skalan är The Royal Hotel på Trail Street, som ibland skär ofta eller förlängd vistelse erbjudanden.

Things To Do
I norr ligger de Orkney öarna - en arkipelag som består av mer än 70 öarna hem till awesome neolitiska monument inklusive stående stenar, sten cirklar och forntida gravar.Pentland färjan passerar tar ungefär en och en halv timme och körs dagligen mellan gälar Bay och South Ronaldsay.Det finns en film och bowling alley vid The All Star-fabriken i närliggande Thurso.

Gälar Bay historia

Första piren byggdes 1905 med hamnen en tid senare.På 1980-talet beslutade Orkney ön rådet att återinföra den kort överfarten från gälarna Bay till Burwick på South Ronaldsay.Tiotals miljoner pund spenderades på en ny färja och bygga upp en terminal och linkspan i gälar Bay tillsammans med liknande anordningar vid Burwick.Tjänsten startade den 15 augusti 1989, segla till Houton nära Orphir som fortfarande muddring hade göras på Burwick och avslutades den 16 September 1989 när linkspan på gälarna blev skadad av hårt väder.

Det var sedan insett att det skulle vara omöjligt att köra linjetrafik som planerat på grund av vädret och operationen lades ner, färjan som upplagt för en stund innan utnyttjas av Orkney Ferries för mellan öarna arbete.Burwick har nyligen använt endast passagerare-färjan som driver från John o-krossgryn under sommaren.

Talet Andrew banker, en Orkney entreprenör och grundare av Pentland Ferries såg potentialen i återinföra den kort överfarten och försökte få användning av terminalen.Det var först efter att han hade hotat att bygga sin egen ett kort avstånd ifrån som rådet gav och han fått leasingavtalet 99 år på webbplatsen.Med en handfull lokala arbetstagare och vissa andra hand Anläggningsmaskiner han tillbringade två år, bor i en husvagn på webbplatsen, att terminalen bättre kunna motstå swell och väderförhållanden erfarna.Detta innebar byggandet av en pir, införliva delfinerna (fristående strukturer ett fartyg ligger mot) konstruerade av de föregående operatorerna tillsammans med vissa muddringsarbeten arbete.

Sommaren 2001 var Pentland Ferries redo att starta regelbundna avgångar med deras fartyget MV Pentalina-B till St. Margaret's Hope.Det var snart insåg att även med dessa förbättringar skulle det fortfarande finnas problem och att en mycket längre PIR skulle behövas.Lyckligtvis fanns en gammal flytande docka för bortskaffande till Lerwick.Det köptes, bogseras till St. Margaret's Hope, där det var rengöras av alla föroreningar och sedan bogseras till gälar Bay där det sänktes till utgör en fortsättning på piren således avsevärt öka dess längd.Gammal olja överföring slangar från terminal Scapa Flow oljan användes som fendrar för färjan medan rock pansar dumpades på seaward sida för skydd mot vågorna.Tankarna har fyllts med betong och dock själva fylld med ömt från muddring att göra mer plats för färjan manöverutrymme.När allt detta arbete är klart kommer dock att införlivas i piren.

För närvarande är betecknad som ett vrak och uppvisar två grönt ljus vid dess seaward slut, snarare än en pir som visar två röda ljus.Som allt detta arbete finansieras av färja bolaget för närvarande (2006), fortsätter arbetet långsamt som ekonomin tillåter.Det planeras fortsätta muddring att skapa tillräckligt utrymme för en färja till vända om behöver vara och sedan eventuellt förlänga piren igen i en vinkel i seaward slutet att stoppa swell som ibland är alltför stor för arbete på linkspan.Detta kommer inte att före sommaren 2008.

 


Bästa tillgängliga gälar Bay ferry biljett prisgaranti

Bästa gälar Bay Ferry biljettpriset garanti

Bästa prisgarantin -Vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga Pentland Ferries passagerare och car ferries biljettpriset till och från gälarna Bay.Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokning avgifter och vi också vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar för din valda gälar Bay ferry biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte!

I osannolika hittar du samma alla allomfattande gälar Bay ferry biljett billigare i broschyren av andra researrangör som vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att slå detta pris eller ger dig möjlighet att ansöka om bidrag.Boka gälar Bay Färjebiljetter bil och passagerarfartyg vänligen Klicka här

 

Klicka här för att kontakta kunden vård teamet för gälar Bay Ferries på ferryto.se

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Vid FerryTO.se kan du få levande gälar Bay ferry biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil och passagerare Färjebiljetter till och från gälarna Bay på vår lägsta tillgängliga biljettpriset.

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier inklusive gälar Bay och över 1 200 andra färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, östra Europa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

För mer information, svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här