Lerwick Ferry

Lerwick passagerare och bilfärjor

Lerwick passagerare och car ferry biljettpriser, tidtabeller, biljett bokning och information för färjor som trafikerar från Lerwick Aberdeen och Kirkwall.

Jämför alla tillgängliga Lerwick färja biljettpriser i realtid och boken billigaste tillgängliga Lerwick bil och passagerare Färjebiljetter segling till och från Lerwick, Aberdeen och Kirkwall med Northlink Ferry Line färjor online med omedelbar bekräftelse.

Jämföra, boka och betala mindre för Lerwick Färjebiljetter vid www.ferryto.se
GoogleAnpassad sökning 
 

Lerwick färjor
Biljett priser & bokning


Boken Lerwick Färjebiljetter
med Northlink Ferry Line för färjor som trafikerar från Lerwick Aberdeen och Kirkwall online i förväg att njuta av de billigaste tillgängliga ferry biljettpriset.

Det priset som du ser är det pris du betalar . Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokningsavgifter och vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar du för din valda Lerwick passagerare eller bil färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte.

Att få en Lerwick biljettpriset för färjetrafik och boka din biljett för färja säkert online Använd formuläret realtid färja bokning på vänster.Du kan också lägga till en Hotell på din destination, eller någon annanstans, till din färja biljett när de fyller i din färja biljett bokning.

Mer om Lerwick

Lerwick Shetland kapital, tar sitt namn från den fornnordiska Leirvík betyder muddy bay.

Skyddad av Bressay, lockar den naturliga hamnen ett stort antal besökande hantverk.Staden har mycket att erbjuda besökare och en introduktion till Shetlands unika identitet.Lerwick blev viktiga relativt sent i Shetlands historia, bygga om handel från den nederländska sill industrin, bara blir kapital på 1600-talet.

Vid Freefield, Hays docka var centrum för Shetlands fiskeindustrin och det största skeppet byggdes i Lerwick, barkskeppet North Britt, tog i vattnet här 1836.Dock är nu hem till Shetland Museum och arkiv.

Lerwick är Shetlands enda stad, med en befolkning på omkring 7.500 - trots att ungefär hälften av öarnas 22 000 människor bor inom 10 mil från burgh.

Lerwick Ferry Port
Lerwick historia

Bressay Sound, skyddad sträcka av vatten mellan Shetland fastland och ön Bressay, ser nu en självklar plats för en hamn.Men fram till omkring 1625 fanns några hyddor här samlades runt en leir-vik, Nordisk för "muddy bay". 

I juni varje år från 1602 samlades den nederländska fiskeflottan i Bressay Sound i jakten på migrera sill.Människorna inrätta tillfälliga hyddor längs stranden av ljudet att handel med nederländska.Den efterföljande årliga festivalen blev ökänd för fylleri och omoral.En fromma bosatt i Scalloway, huvudstad i Shetland då kommenterade "stora styggelse och ogudaktighet begås varje år av holländare och människor..." Under många år krävde myndigheterna att shanty stad som växte upp tillsammans Bressay Sound varje sommar brändes ner efter Nederländarna hade lämnat.

Men genom 1650 kvittningen här blev mer permanent, och regeringen var blir alltmer oroade över intresse av nederländarna Bressay Sound och Shetland mer allmänt.Vid tiden för det andra kriget mellan Storbritannien och Holland 1665 oro stigit tillräckligt för att motivera att bygga ett fort med utsikt över Lerwick hamnen.Detta blev senare Fort Charlotte.Det är nu omges av staden och med regenerering av mark och byggandet av nya docks, inte längre dominerar shoreline som när den gjorde.

Lerwick fortsatte att växa runt fortet.Vid dess hjärta var kommersiella Street, parallellt med stranden och omges av byggnader på båda sidor, liksom Stromness i Orkneyöarna.Tillgång till havet var via klyftorna mellan byggnader på fiskezonen sida av gatan, vilket ledde till enskilda kajer och kajer.En känsla av hur denna en gång såg ut kan vinnas i sydöstra slutet av kommersiella Street.Lodberrie, byggnaden utanför Queens Hotel, är litet förändrats sedan 1700-talet.

Rikedom sill väckte får en större planerade expansion av Lerwick, fokuserade på det vackra Stadshuset.Detta byggdes 1884 på högsta tillgängliga webbplatsen, med ryggen mot hamnen och inför den nya staden.När Zetland blev en separat från Orkney county, 1884 var Lerwick också den naturliga hem för County byggnader, som byggdes nära Stadshuset.

Så tidigt som 1736 det var möjligt att segla från Lerwick till Leith, men den mest pålitliga vägen var via Hamburg!Från 1750-talet hade bättre service fastställts, främst för att exportera Shetlands ponnyer för användning i engelska kolgruvor.Från 1836 var en ångfartyg service till Aberdeen, och år 1900 detta också kopplat till Kirkwall och Leith.Fram till 1901 åberopat befolkningen i Shetland färjan för medicinska tjänster, som väntas gå för någon behandling som de behövs i Edinburgh Royal Infirmary.

1970-Talet var en period av stora förändringar för Shetland.På en symbolisk nivå blev Zetland Landstinget Shetland Islands Council 1975.Och då Shetland snabbt bli centrum i Nordsjön olja boom med en omfattande terminal under byggnation vid Sullom Voe.

Som Shetlands bara stad- och så Britain's nordligaste - blev Lerwick fokus stora expansion.Hamnen fortsatte att expandera norrut, och omfattande bostäder utveckling ägde rum i väster och sydvästra.

Den senaste utvecklingen har inkluderat nya byggnaden runt del av Loch Clickimin strand.Detta väckte byggnad i Lerwick full cirkeln för en ö vid södra änden av loch är hem för den vackert konserverade Broch Clickimin, ursprungligen byggdes ungefär 3000 år sedan: med stor marginal den äldsta byggnaden i området.

Dagens Lerwick är en fascinerande blandning av gamla och nya.Det är en stor och upptagen arbetar port och terminus för NorthLink ferries till Kirkwall och Aberdeen.Färjor till andra destinationer i Skandinavien, Färöarna och Island är också regelbundna besökare, och Bressay färjan fungerar härifrån.Norr är slutet av porten Böd Gremista, en fiske monter från 1700-talet nu öppen i sommar som ett museum.

Kommersiella Street och dess omgivning behålla en charm sällan sett någon annanstans dessa dagar.Det erbjuder en mängd fascinerande små butiker och är också hem till Lerwick's Tourist Centre, en av bästa kör och mest praktiskt är det troligt att hitta någonstans i Skottland.Klättring någon av de closses som kör uppför kullen från kommersiella Street tar dig till den nya staden, medan södra udde i The Knab ger Bressay och över de södra, nya, delarna av Lerwick utmärkta åsikter.

 


Bästa tillgängliga Lerwick färja biljett prisgaranti

Bästa Lerwick Ferry biljett prisgaranti

Bästa prisgarantin -Vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga av Northlink Ferry Line passagerare och car ferries biljettpriset till och från Lerwick.Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokning avgifter och vi också vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar för din valda Lerwick färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte!

I osannolika hittar du samma alla allomfattande Lerwick färja biljett billigare i broschyren av andra researrangör som vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att slå detta pris eller ger dig möjlighet att ansöka om bidrag.Boka Lerwick Färjebiljetter bil och passagerarfartyg vänligen Klicka här

 

Klicka här för att kontakta-Lerwick Ferries kunden vård teamet på ferryto.se

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Vid FerryTO.se kan du få levande Lerwick färja biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil och passagerarfartyg Färjebiljetter till och från Lerwick på vår lägsta tillgängliga biljettpriset.

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier inklusive Lerwick och över 1 200 andra färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, östra Europa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

För mer information, svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här