UIG Ferry

UIG passagerare och bilfärjor

UIG passagerare och car ferry biljettpriser, tidtabeller, biljett bokning och information för färjor som trafikerar från Uig Lochmaddy och Tarbert.

Jämför alla tillgängliga Uig färja biljettpriser i realtid och boken billigaste tillgängliga Uig bil och passagerare Färjebiljetter segling till och från Uig, Lochmaddy och Tarbert med Caledonian MacBrayne Ferry (CalMacs) ferries online med omedelbar bekräftelse.

Jämföra, boka och betala mindre för Uig Färjebiljetter vid www.ferryto.se
GoogleAnpassad sökning 
 

UIG färjor
Biljett priser & bokning


Boken Uig Färjebiljetter
med Caledonian MacBrayne Ferry (CalMacs) för fartyg som seglar från Uig Lochmaddy och Tarbert online i förväg för att njuta av de billigaste tillgängliga ferry biljettpriset.

Det priset som du ser är det pris du betalar . Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokningsavgifter och vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar du för din valda Uig passagerare eller bil färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte.

Att få en Uig biljettpriset för färjetrafik och boka din biljett för färja säkert online Använd formuläret realtid färja bokning på vänster.Du kan också lägga till en Hotell på din destination, eller någon annanstans, till din färja biljett när de fyller i din färja biljett bokning.

 

Mer om Uig

UIG strung out runt underbara sydvästra motstående amfiteater Uig Bay.Det är den största bosättningen på Trotternish, den nordligaste av insamling av halvöar att kommer samman för att bilda Isle of Skye.En väg byggdes till Uig från Portree 1812, och genom 1840 en pir hade byggts och ångfartyg var att tillhandahålla reguljära tjänster till Tarbert på Harris, Lochmaddy på North Uist, och på andra håll i norra Skottland.

363 Folket som bor i Uig gör deras livings från fiske, crofting (oftast deltid), turism och färjan.

Runt viken finns flera crofting townships inklusive Cuil, Rha och Idrigill.Floderna Rha och Conan flöda i bukten genom trädbevuxen ravinerna.I skogsmark förvaltas av skogsmark Trust och är ett av de få områdena av antika skogsmark kvar i Skye.

UIG  tenderar att ses som mindre en del av Skye än en språngbräda vägen till de västra öarna.Det är härifrån att du hinna med färjan till Lochmaddy på North Uist och Tarbert på Harris.Men medan livet för Uig rotera runt färja terminus, det finns mycket mer förutom som, tillsammans med sin spektakulära inställning, gör Uig väl värt ett besök i sin egen rätt.

UIG Ferry Terminal

Ångfartyg ersattes av en bilfärja 1963 och terminus kan du se på den norra sidan av Uig Bay byggdes.Tjänsten drivs idag av MV Hebriderna.Långa piren projicera i bukten att tjäna färjan används också som bas för lokala fiskefartyg.

En promenad längs piren är ett roligt sätt att se Uig ur en annan synvinkel (se bilden vid foten av sidan). Varnas, men att det kan vara en mycket upptagen plats när färjan lastning eller lossning.Och även vid andra tillfällen, stora kylda lastbilar som väntar på att ta räkor och krabbor direkt för marknaderna Frankrike och Spanien är en gemensam syn.

Terminus och dess associerade byggnader ger huvudfokus för Uig.Resten av byn kan varit sammanfattas som två pubar, två butiker, två kyrkor, två pubar, ett hotell, ett bryggeri, ett keramik och bensin station att dubbel som kafé.Du hittar också en rad tillgängliga inkvartering, inklusive en camp webbplatsen.

Två företag är väl värt ett besök.Uig keramik erbjuder ett utbud av hög kvalitet keramik som produceras i deras lokaler nära piren, där du kan se det görs: dess plats annonseras av en skylt på en jakt på en släpvagn!Skye bryggeriet säljer sin egen fantastiska verkliga ales från bryggeri butiken här.Vi rekommenderar sina "Red Cuillin" som en av de bästa medellång bitter är det troligt att hitta någonstans.

Ytterligare runt Uig Bay du kommer till den mycket tilltalande Ferry Inn, en av de pubar som nämns ovan, som gör kväll måltider, fullständig, som tecken säger, med boende.På den södra sidan av bukten klättrar vägen upp tidigare mycket slående vit-målade Uig Hotel, bredvid kyrkan lika slående (och lika vita målade).Uig hotellet är förmodligen den bästa platsen i Uig för en utmärkt lunch.Det finns också ett vandrarhem på denna sida av byn.

Några av Uig bäst synpunkter ska vara hade söderifrån väg som det klättrar ut i bukten.Här kan du titta ut över hamnen och högre marken i norr.Stäng av är kapten Fraser dårskap.Denna runda tornet är vagt slott-liknande men visar sig vara en dårskap, byggda som du ska ha gissat från namnet av laird på dagen, kapten Fraser: och det datum från 1890-talet.Det är på privat mark och öppna inte för allmänheten.

Turistattraktioner i Uig

Museum av Highland liv
Dessa är bara några av sakerna av intresse i Uig distriktet själv, men naturligtvis det omgivande området är full av historiska och naturliga intressanta platser.Skye av Museumsinsel liv är bara en kort bit norr om Uig i Kilmuir, och är ett måste för alla besökare till området, och den lilla boken "Upptäcka Skye" av Jonathan MacDonald, som kan köpas på museum, är ett utmärkt sätt att få en introduktion till rika historia av ön om du är här på en kort semester.

Rörledningar Memorial
Överst i Glenhinnisdal strax före sista huset det i en liten memorial på vägarna för att markera den plats där Donald MacDonald föddes i en croft 1750.Donald MacDonald, var en berömd piper, säckpipa maker och elev till de stora MacArthur pipare som hade ett rörsystem college vid Hungladder i Kilmuir.Donalds största claim to fame är dock att han var först att sätta den berömda Piobaireachd, eller "Ceòl Mòr" i notationen för andra att läsa.Sin egen bok av tidiga "Ceòl Mòr" fortfarande används idag och spelas på Skye spel piobaireachd tävlingar varje år av pipare från alla delar av världen.

Clach Ard Uige
(Hög stenen av Uig) Detta är en kvarleva från en gammal sten cirkel som stod på kullen ovanför Uig.Denna enda sten är fortfarande i denna framstående position upp på kullen av vandrarhemmet.Det sägs att i de gamla historierna om området stora katastrof kommer att drabba gemenskapen om denna sten någonsin bör flyttas.

UIG Tower
Du ser här Norman stil torn som du enhet ned till Uig från Portree vägen.Detta är inte en tidig Norman Tower är en mycket mer moderna ruin.Det byggdes av kapten Fraser, en ökänd hyresvärd Kilmuir Ständerhuset under perioden Highland Referensspel och faktiskt ursprungligen har använts för att samla in hyror från de lokala ha.Denna byggnad användes för att en familj i Uig till 1950-talet.

Fairy Glen
Ta vägen som går till Sheader och kör bakom Uig hotellet.Detta leder till en glen som överst i slutet har ett antal små sjöar och små koniska formade kullar, som ger en miniatyr landskapets utseende.Du kan också få en bra helhetsbild av Fairy Glen från Glen Conon vägen.Ingången till denna väg mittemot postkontoret hittar du i Uig.När du använder dessa vägar för sightseeing kom ihåg var att lokalbefolkningen också använder dessa vägar för att gå sin dagliga verksamhet så försiktig att inte blockera vägen för andra.

UIG vattenfallet
Ta Staffin väg genom polisen hus i Uig.Innan du kommer till bron över floden Rha hittar du en stile på den högra sidan av vägen.Om du passerar över stile och följa väg som tar det du en djup glen med en magnifik dubbel vattenfallet.Vara noga med att bo på väg, särskilt i vått väder, som bankerna ovanför vattenfallet kan vara mycket slippy och farligt.

Att komma till Uig

Caledonian MacBrayne färjan (CalMacs) från Uig till västra Isle lämnar från Uig två gånger dag segla direkt från Uig Bay rätt till Minch.Från kullarna ovanför Uig kan du titta på färjan lämnar och se kullarna i Harris över Minch.

 


Bästa tillgängliga Uig färja biljett prisgaranti

Bästa Uig Ferry biljett prisgaranti

Bästa prisgarantin -Vi erbjuda alltid dig vår lägsta tillgängliga av Caledonian MacBrayne Ferry (CalMacs) passagerare och car ferries biljettpriset till och från Uig.Det finns inga dolda extras eller överraskningar som extra bränsle tilläggsavgifter eller bokning avgifter och vi också vi tar inte ut du något extra för att betala med ett Visa Electron-kort.Det pris vi citerar för din valda Uig färja biljett ombord boende och fordonets typ är alla betalar du, och det är ett löfte!

I osannolika hittar du samma alla allomfattande Uig färja biljett billigare i broschyren av andra researrangör som vi lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att slå detta pris eller ger dig möjlighet att ansöka om bidrag.Boka Uig Färjebiljetter bil och passagerarfartyg vänligen Klicka här

 

Klicka här för att kontakta-Uig Ferries kunden vård teamet på ferryto.se

Kunden vård, telefonförsäljning & kontakta oss 

Vid FerryTO.se kan du få levande Uig färja biljettpriser, kontrollera tillgänglighet och boken bil och passagerarfartyg Färjebiljetter till och från Uig vid våra lägsta tillgängliga biljettpriset.

Ferryto.se är en del av världens största online färja biljett distributionsnät tillhandahåller möjligheten att boka över 80 stora europeiska färjerederier inklusive Uig och över 1 200 andra färja vägar i hela Förenade kungariket, Frankrike, Spanien, Irland, Holland, östra Europa, Medelhavet, Östersjön och norra Afrika.

För mer information, svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt vänligen Klicka här